\ Werk \ Venture Café Rotterdam

Venture Café Rotterdam

Venture Café is een non-profit organisatie en onderdeel van een wereldwijd netwerk. Wat in 2010 in Boston begon als een experiment gebaseerd op de gedachte "Als we entrepreneurs en innovators samenbrengen ontstaan er spontane gesprekken en uitwisseling van ideeën die uiteindelijk leiden tot nooit eerder bedachte innovatie waar de wereld een betere plek van wordt en economische groei door wordt gestimuleerd." is inmiddels uitgegroeid tot het grootste wereldwijde innovatienetwerk, met meerdere vestigingen verdeeld over heel de wereld.

Venture Café brengt mensen bij elkaar, echter reflecteerde de tekstuele inhoud op de website van Venture Café Rotterdam dit niet echt. De verschillende onderdelen van de site waren destijds geschreven aan de hand van een steeds groeiend en veranderend aanbod en dit leidde helaas tot een gebrek aan uniformiteit in tone of voice.

In deze zoektocht naar uniformiteit kwam Venture Café Rotterdam bij Snapcrowd uit. Na twee korte brainstormsessies ontvingen wij de briefing als volgt:

Venture Café Rotterdam is inmiddels een volwassen organisatie met een duidelijk doel en dienstenaanbod. Ook zijn wij onderdeel van het grootste globale innovatienetwerk. Wij zoeken iemand die ons complete aanbod overtuigend en als één samenhangend geheel kan beschrijven.

Andreas Stillman,

Creative Director
Venture Cafe Rotterdam

Onze expertise voor Venture Café Rotterdam

Onderzoek huidige situatie zodat we een startpunt hebben

Doelgroep analyse met focus op het internationale karakter

Copywriting (Engelstalig)

Secundaire beschrijvingen van dienstenaanbod om taalbarrières te overbruggen*

* Daar het dienstenaanbod vanuit internationaal management een naam heeft gekregen waren sommige diensten qua benaming niet optimaal voor de Europese markt. Snapcrowd heeft extra omschrijvende one-liners geschreven die in één keer duidelijk maken wat de betreffende dienst inhoudt.

De resultaten

De samenwerking tussen Venture Café Rotterdam en Snapcrowd is succesvol afgerond met een vijftal nieuwe beschrijvingen voor het dienstenaanbod van de organisatie. De suggesties van onze experts werden goed ontvangen en hebben uiteindelijk geleid tot duidelijke, overzichtelijke teksten die door iedereen die Engels spreekt goed begrepen kunnen worden. Gezien het internationale karakter van Venture Café Rotterdam met een programmering volledig in het Engels, was het belangrijk dat het gebruikte Engels verschoond bleef van teveel jargon en lastige woorden, zonder dat hiermee het kennisniveau wat Venture Café Rotterdam wilt uitstralen in het geding kwam.

Ga jij ook voor echte resultaten?

Bespreek je doelen met ons.